agentiadebone,agentiibonesimenajerebucuresti,bonesimenajere,bonecopiibucuresti,angajezbona,angajezmenajera,angajezbonasimenajera,cautbona,cautbabysitter,cautmenajera,cautingrijitoarevarstniciladomiciliu,ajutormenaj,menajladomiciliu
ro en 

Anxietatea


Anxietatea este o tulburare a afectiunii, manifestata prin stari de neliniste, teama si ingrijorare nemotivata, in lipsa unor cauze care sa le produca. Este o "teama fara obiect", spre deosebire de fobie, care este o teama "cu obiect". De cele mai multe ori, anxietatea este insotita de tulburari organice, precum: stari de voma, tahicardie, palpitatii, transpiratii, etc.
Pana la varsta de un an, se presupune ca anxietatea noului nascut, numita si "anxietate primara", este normala inca din clipa separarii acestuia de mama sa.

Copiii cu acesta tulburare sunt anormal de fricosi. Se agata de parinti, fiind supradependenti de acestia. Adesea au un somn agitat si cosmaruri frecvente. Sunt timizi in relatiile cu alti copii. Atentia este si ea afectata, fiindu-le greu sa se concentreze.

In general, copiii somatizeaza aceste stari prin simptome digestive, cel mai des: greata, voma, diaree, dureri abdominale.

Pot exista anxietati legate de scoala sau gradinita, iar in acest caz aceste somatizari apar numai in perioada in care copilul trebuie sa plece la scoala; revenind acasa, acestea dispar ca din senin. Acesti copii au probleme mari de adaptare in mediul scolar sau prescolar. Aceasta anxietate legata de scoala poate fi consecinta unor expectante prea mari de la parinti, astfel copilul temandu-se de esecuri si dezamagirea parintilor.

Anxietatea de separatie este cea mai frecventa. In general ea apare in urma unor experiente marcante: o cearta puternica intre parinti, vorbe grele sau negandite aruncate in prezenta lui, divort sau clasicele amenintari de genul "te dau la tigani", " te duc la orfelinat", etc. De asemenea, si o despartire mai lunga de parinti, fara ca acesta sa o poata intelege, poate da nastere la acesta anxietate de separatie.

In toate cazurile, copiii anxiosi se agata disperati de parinti, cersind mereu atentie si dovezi de dragoste si siguranta. Orice eveniment, examen, concurs, etc. il ingrijoreaza foarte tare pe copil, ajungandu-se astfel la insomnii, atacuri de panica, fobii, sau, asa cum am mai spus, simptome somatice.

Unii parinti nu pot sa deosebeasca fondul anxios al copilului de asa zisul rasfat, catalogand manifestarile sale ca fiind doar capricii, incapatanare sau pur si simplu rasfat.

Din fericire, anxietatea la copii este mult mai usor corectabila decat la adulti.

  Web design 
caut bona caut bona Bucuresti caut bona copil bone Bucuresti agentii bone Bucuresti agentii bone sector 3 bone sector 3 guvernante guvernanta copil scolar guvernanta copil prescolar bona scolar bona prescolar bone menajere ingrijitoare varstnici infirmiere menajere Bucuresti ingrijitoare varstnici Bucuresti infirmiere Bucuresti caut ingrijitoare varstnic caut menajera caut infirmiera caut persoana pentru ingrijire copil caut persoana pentru menaj caut persoana pentru ingrijire varstnic cursuri bone caut menajera pentru vila caut menajera pentru apartament caut ingrijitoare bolnav ingrijire bolnav la domiciliu asistenta varstnici ingrijitoare varstnici supraveghere copil agentie de recrutare bone agentie de recrutare menajere agentie de recrutare ingrijitoare varstnici.caut bona caut bona Bucuresti caut bona copil bone Bucuresti agentii bone Bucuresti agentii bone sector 3 bone sector 3 guvernante guvernanta copil scolar guvernanta copil prescolar bona scolar bona prescolar bone menajere ingrijitoare varstnici infirmiere menajere Bucuresti ingrijitoare varstnici Bucuresti infirmiere Bucuresti caut ingrijitoare varstnic caut menajera caut infirmiera caut persoana pentru ingrijire copil caut persoana pentru menaj caut persoana pentru ingrijire varstnic cursuri bone caut menajera pentru vila caut menajera pentru apartament caut ingrijitoare bolnav ingrijire bolnav la domiciliu asistenta varstnici ingrijitoare varstnici supraveghere copil agentie de recrutare bone agentie de recrutare menajere agentie de recrutare ingrijitoare varstnici

agentiadebone,agentiibonesimenajerebucuresti,bonesimenajere,bonecopiibucuresti,
angajezbona,angajezmenajera,angajezbonasimenajera,cautbona,cautbabysitter,cautmenajera,
cautingrijitoarevarstniciladomiciliu,ajutormenaj,menajladomiciliu