agentiadebone,agentiibonesimenajerebucuresti,bonesimenajere,bonecopiibucuresti,angajezbona,angajezmenajera,angajezbonasimenajera,cautbona,cautbabysitter,cautmenajera,cautingrijitoarevarstniciladomiciliu,ajutormenaj,menajladomiciliu
ro en 

Alzheimer


Boala Alzheimer este o boala degenerativa, ce afecteaza zone ale creierului care controleaza memoria, inteligenta, capacitatea de judecata, limbajul si comportamentul. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mental sau dementa la persoanele in varsta si se asociaza si cu tulburari de comportament, de personalitate, pierderea abilitatii de a gandi corect si abilitatii de a efectua activitatile zilnice.


Boala Alzheimer progreseaza in timp, dar rapiditatea cu care progreseaza depinde de la o persoana la alta. Simptomele se accentueaza progresiv. La inceput, boala se manifesta prin pierderi minore ale memoriei si progreseaza pana la probleme mentale si functionale severe si chiar moarte.


O persoana bolnava de Alzheimer traieste, in medie, 8-10 ani dupa aparitia simptomelor.


De obicei, in faza initiala, pesoana cu Alzheimer: devine confuza asupra orientarii si se pierde cu usurinta, are reactii intarziate si capacitate de memorare incetinita, vorbeste mai rar decat in trecut, ia decizii gresite, devine deprimat, iritabil sau nelinistit. Aceste simptome sunt mai evidente de cele mai multe ori atunci cand persoana respectiva se afla intr-un loc sau o situatie noua, nefamiliara.

In faza intermediara a bolii Alzheimer, bolnavul manifesta: probleme in recunoasterea familiei si prietenilor, probleme de citire, scriere si interpretarea numerelor, probleme de gandire si de logica, inventarea unor povesti pentru a substitui ceea ce a uitat, greutati in a se imbraca singur, pierderea orientarii temporale, se supara cu usurinta si devine ostil si nedispus la cooperare, necesita ingrijire permanenta.

In faza tardiva, avansata a bolii Alzheimer, bolnavii nu-si mai amintesc cum sa se spele, sa se imbrace, sa mearga la baie sau sa manance fara ajutor, nu pot comunica prin cuvinte, pierd abilitatea de a mesteca sau inghiti, pierd controlul vezicii urinare sau controlul intestinal (incontinenta). In anumite cazuri pot aparea crize.

Nu se cunosc cu siguranta cauzele ce provoaca boala Alzeimer. Anumite studii au sugerat ca zincul si aluminiul ar avea un anumit rol in declansarea bolii, dar acestea nu au fost sustinute prin dovezi care sa sustina aceste teorii.


Informatii pentru persoanele care ingrijesc bolnavii cu Alzheimer


Ingrijirea unei persoane cu Alzheimer poate fi un lucru epuizant, atat din punct de vedere fizic cat si emotional, dar exista modalitati de a face mai usoara aceasta perioada de ingrijire.

Una dintre cheile catre succes este reprezentata de educarea ingrijitorului. Pot fi luate masuri pentru a maximiza abilitatile restante ale bolnavului, pentru a stapani problemele ce apar pe parcurs si a imbunatati calitatea vietii bolnavului cat si a ingrijitorului. Trebuie retinut ca ingrijirea unei persoane poate fi o experienta pozitiva atat pentru ingrijitor, cat si pentru bolnav.

In cazul ingrijirii unui bolnav cu Alzheimer, scopul este de a mentine sanatatea si siguranta pacientului. Un mediu sigur, alimentatie corespunzatoare, somn regulat, igiena corespunzatoare si rezolvarea promta a altor afectiuni medicale sunt importante pentru binele general al pacientului.
De asemenea, este importanta realizarea unui mediu sigur, prin ordonarea camerelor, utilizarea de incuietori la usi si la dulapuri.

Mentinerea unei nutritii corespunzatoare se realizeaza prin transformarea mesei intr-o experienta pozitiva. Poate fi necesar sa se serveasca alimente ce pot fi mancate cu mana, ce pot fi mai usor manevrate de persoana cu Alzheimer. Se indica acompanierea pe tot parcursul mesei si limitarea posibilitatilor alimentare pentru a scadea confuzia.

Tulburarile de somn se rezolva prin descurajarea somnului in timpul zilei si administrarea unui pahar de lapte cald inainte de culcare.

Incontinenta vezicala cat si cea fecala se rezolva prin incurajarea mersului la toaleta de mai multe ori in timpul zilei si restrictia lichidelor inainte de culcare.

Rezolvarea problemelor comportamentale si de pierdere a abilitatilor mentale reprezinta cea mai mare provocare pentru persoanele ce ingrijesc un bolnav cu Alzheimer. Strategiile pentru abordarea acestor probleme nu duc la eliminarea lor, dar le fac mai usor de acceptat.

Maximizarea abilitatilor restante - persoana bolnava trebuie lasata sa ia decizii atat timp cat inca mai poate face acest lucru.

Persoana trebuie ajutata sa se descurce mai usor in mediul inconjurator. Se pun etichete pe obiectele inconjuratoere si se inconjoara pacientul cu obiecte familiare de genul fotografiilor.

Intelegerea modificarilor comportamentale - tulburarile comportamentale pot aparea la pacientii cu Alzheimer. Trebuie reamintit trecutul persoanei si trebuie interpretat daca nu cumva acele manifestari reprezinta modalitatea persoanei de a continua activitatile sau obiceiurile din trecut.
Abordarea agitatiei - trebuie indepartate elementele distractive si trebuie mentinut un ton scazut in discutiile cu bolnavul.

Abordarea simptomelor de agitatie si dezorientare aparute seara se realizeaza prin aprinderea luminilor in casa si prin impunerea unei activitati pe care bolnavul sa-si focalizeze energia.

Realizarea unei bune comunicari - de exemplu, nu trebuie sa aiba loc discutii in contradictoriu cu bolnavul. Trebuie sa se ofere asigurari si trebuie canalizata atentia acestuia asupra altor activitati. Se inidica folosirea de cuvinte si propozitii simple, usoare si familiale.

Este de asemenea, foarte important ca sanatatea si abilitatile persoanei ce se ocupa de ingrijire sa fie pe primul loc.

  Web design 
caut bona caut bona Bucuresti caut bona copil bone Bucuresti agentii bone Bucuresti agentii bone sector 3 bone sector 3 guvernante guvernanta copil scolar guvernanta copil prescolar bona scolar bona prescolar bone menajere ingrijitoare varstnici infirmiere menajere Bucuresti ingrijitoare varstnici Bucuresti infirmiere Bucuresti caut ingrijitoare varstnic caut menajera caut infirmiera caut persoana pentru ingrijire copil caut persoana pentru menaj caut persoana pentru ingrijire varstnic cursuri bone caut menajera pentru vila caut menajera pentru apartament caut ingrijitoare bolnav ingrijire bolnav la domiciliu asistenta varstnici ingrijitoare varstnici supraveghere copil agentie de recrutare bone agentie de recrutare menajere agentie de recrutare ingrijitoare varstnici.caut bona caut bona Bucuresti caut bona copil bone Bucuresti agentii bone Bucuresti agentii bone sector 3 bone sector 3 guvernante guvernanta copil scolar guvernanta copil prescolar bona scolar bona prescolar bone menajere ingrijitoare varstnici infirmiere menajere Bucuresti ingrijitoare varstnici Bucuresti infirmiere Bucuresti caut ingrijitoare varstnic caut menajera caut infirmiera caut persoana pentru ingrijire copil caut persoana pentru menaj caut persoana pentru ingrijire varstnic cursuri bone caut menajera pentru vila caut menajera pentru apartament caut ingrijitoare bolnav ingrijire bolnav la domiciliu asistenta varstnici ingrijitoare varstnici supraveghere copil agentie de recrutare bone agentie de recrutare menajere agentie de recrutare ingrijitoare varstnici

agentiadebone,agentiibonesimenajerebucuresti,bonesimenajere,bonecopiibucuresti,
angajezbona,angajezmenajera,angajezbonasimenajera,cautbona,cautbabysitter,cautmenajera,
cautingrijitoarevarstniciladomiciliu,ajutormenaj,menajladomiciliu